C O E x I S T


HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW



  • Don't let your wounds to turn you into a person
    ..that you are NOT



    RULES

    ✖ Dont be a F*cker!(FAKER)
    ✖ No harsh words here or else WATCH OUT!
    ✖ Blog URL please but if u don't have its okay, u may use your email






  • © Template by AtiqahJaidin
    Image from TUMBLR | WHI
    How to use Blogskin
    Sunday, 1 June 2014 | 0 comment[s]

    *Sekadar hiasan
            Assalamualaikum to all ..So today I want to teach u guys how to use blogskin...almaklumlah.. dulu aku pun terkial-2 nak pakai blogskin ni..aku berjanggut dulu baru lah reti nak buat mende alah ni (Hiperbola)...dari 2012-2013 hujunggg....tahun okay? baru reti...lama aku buat research tentang blogskin..yelah aku jumpe tuto pun tak detailed..tu sebab bengap sikit hohoho...kay cukuplah saya merapu disini..maru mulakan pembelajaran kita(?) 

    First korang kene revert template designer tu kepada classic punya leyh.. If tak tahu boleh rujuk disini ya?
    udah ka belum? bagus pak/buk teehee *lawak hambar* 
    lopeh tu... 
    bukaklah blogskin..then pilihlah...templete mana yang korang suka...
    dah dapat? next korang perlu cari butang ni 

    nampak arrow tu? yes that's it!

    tekan lah? apa lagi yeop?..
    dah tekan die akan save nanti dekat computer korang...


    nampak tulisan kaler blue tu dak? 'open' lah.. 

    nanti die akan muncul dekat notepad korang... leave it aside first



     pergi kat blog korang balik... 


    nampak templete tu? ha click situ...

    pastu..

    akan muncul-lah kotak gila ni heheheh....copy semua dalam kotak tu then,delete...

    udah delete? pergi kat notepad korang balik 


    copy semuaaaaaa.......tu.
    then paste-kan dalam kotak yang tadi tu balik ...then preview & save
    pastu korang godek-2lah sendiri setting dalam tu..profile korang ke? page ke...pape je..

                             so camtulah...agak2 korang paham tak? if tak...comment..hihi...











    ©